Päätoimittaja Ville Pohjonen
Torstai 29. tammikuuta 2015. Nimipäivät: Valtteri

Halloween värittää kodit mustalla ja oranssilla

Salon Seudun Sanomat 2.11.2012 12:24:15

Kotia saa koristeltua halloweeniksi helposti jo hyvinkin vähin tarvikkein. Pelkästään mustalla kartongilla ja oranssilla silkkipaperilla pääsee pitkälle.

Mustasta kartongista voi leikata lepakoita koristeiksi seinille ja ikkunaan. Lepakoita voi ripustaa myös esimerkiksi kattoon tai kattolamppuun. Viitseliäimmät tekevät ovikranssista lepakkomobilen. Mobilessa lepakoiden seurana voi roikkua myös aaveita, joita on helppo lastenkin leikata valkoisesta paperista.

– Itse tykkään eniten halloween-sisustuksessa lasilyhdyistä, kertoo Riina Lunki Salon Tiimarista.

Lyhtyjä on helppo tehdä mistä tahansa lasipurkeista, jotka päällystetään oranssilla silkkipaperilla ja sisälle laitetaan tuikkukynttilä.

– Lisäksi päälle voi leimata kuvioita ja koristella silkkinauhalla. Päällysteeksi kelpaa myös kartonki tai servetit. Paperi on helpoin kiinnittää lasiin joko servettilakalla tai laimennetulla erikeeperillä, Lunki vinkkaa.

Hän aikoo myös itse viettää kaveriporukalla halloween-juhlia. Kotiin tulee koristeeksi lyhtyjen lisäksi myös lentäviä haamuja: heliumilmapallojen päälle laitetaan valkoista kangasta mustine silmineen, jolloin ”haamut” näyttävät lentelevän katossa.

Halloweenia myös aikuisille

Salolainen Elli Laaksonen on halloween-ostoksilla isänsä kanssa. Hän aikoo järjestää kauhujuhlat ystävilleen ensi perjantaina.

– Teen kaikki koristeet itse. En vielä tiedä mitä kaikkea, mutta ainakin jätesäkistä ajattelin tehdä jotain hapsuja oveen, Elli Laaksonen kertoo.

Halloween on rantautunut Suomeen pikkuhiljaa 1980–90-lukujen vaihteesta. Tiimarin henkilökunta on huomannut, että lasten juhlasta on tulossa entistä enemmän myös aikuisten juhla.

– Halloweenia vietetään koko ajan yhä enemmän. Moni koristelee kotiaan, vaikka ei varsinaisia juhlia järjestäisikään. Yhä useammin juhlia järjestetään myös aikuisille, esimerkiksi työpaikoilla, kertoo Noora Kovalainen.

– Minusta on kyllä ihan kiva, että ankeassa syksyssäkin on tällainen pieni piristys, vaikka jotkut ovatkin yhä sitä mieltä, että eivät juhli mitään amerikkalaista hömpötystä, hän toteaa.

Jaana Pakarinen

Kerro kaverille


Salon Seudun Sanomat
Asumisen Maailma

Lisätietoa ja mainospaikkojen myynti:
Pia Peltola 02 7702 215
Pirkko Pelander 02 7702 225

asunnot@sss.fi
Copyright © 2001-2015 Salon Seudun Sanomat