Automaattimetrosta hierotaan viime hetken sopua

0

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) on saanut Siemensiltä viime hetken tarjouksen metron automatisoinnista. HKL on puolestaan tehnyt vastatarjouksen ja antanut aikaa vastata siihen perjantaihin saakka.
– Olemme tehneet tämän viimeisen yrityksen saadaksemme aikaan sovinnon, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.
HKL päätti 18. joulukuuta purkaa metron automatisointia koskevat sopimuksen Siemensin kanssa. HKL:n mielestä Siemens ei ollut pystynyt esittämään aikataulultaan ja kustannuksiltaan hyväksyttävää automatisointisuunnitelmaa.
– Kaikissa tapauksissa HKL haluaa varmistaa, että länsimetron liikenne voidaan aloittaa mahdollisimman pian rakennustöiden valmistuttua syksyllä 2016, Lehmuskoski sanoo.
Automatisointiasia tulee kaupunginhallituksen ratkaistavaksi 19. tammikuuta.

STT