DNA-näyte käräytti joulukuusivarkaan viiden vuoden jälkeen

0

Lohjalla vuonna 2009 joulun alla tapahtunut joulukuusivarkaus on selvinnyt vuosien jälkeen DNA-tutkinnan avulla.
Noin 30 joulukuusta Lohjalla varastanut henkilö jätti aikoinaan rikospaikalle limsapullon, josta poliisi otti DNA-näytteen. Kuusivaras ei ollut poliisin vanha tuttu, ja rikos jäi tuolloin selvittämättä.
Viime vuoden lopulla kuusivarkaalta otettiin DNA-näyte toisen rikoksen tutkinnan yhteydessä, missä yhteydessä havaittiin henkilön yhteys Lohjan kuusivarkauteen. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan tapaus osoittaa, että DNA-tutkinnan ansiosta lain koura on entistäkin pitempi.
– DNA-tunnistetutkinta liitetään usein mielikuvissa murhiin ja erittäin vakaviin rikoksiin, mutta selvitetään DNA-tunnisteiden avulla usein arkipäiväisempiäkin rikoksia, poliisilaitos kirjoittaa tiedotteessaan.

STT