Pippurisumuttimen käytöstä syytetty väitti, ettei ollut paikalla

0

Vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson sumuttamisesta pippurisumutteella syytetty mies väitti oikeudessa, ettei ollut tapahtuma-aikaan paikalla.
Tapaus sattui heinäkuussa 2012 Oulussa seminaarissa, jonka aiheena oli homo-, bi-, ja transpakolaisten tilanne ja äärioikeiston uhka. Koivulaakso oli tuolloin viimeistelemässä Äärioikeisto Suomessa -kirjaa ja kirjoittanut aiheesta muun muassa blogiinsa.
Koivulaakso kertoi oikeudessa, että hän oli ennen tilaisuuden alkua kiinnittänyt huomiota mieheen, joka liikkui hermostuneen oloisesti, ei näyttänyt tuntevan ketään tilaisuudesta ja piti kättään taskussa kuin puristaen jotain esinettä. Kun Koivulaakso ennen puheiden alkua vielä kurkkasi käytävään, mies sumutti häntä pippurisumuttimella lähietäisyydeltä kasvoihin. Koivulaakso joutui lähtemään ambulanssilla sairaalaan eikä voinut osallistua tilaisuuteen.
Syytetyn mukaan hän ei ole valvontakameralla näkyvä mies. Koivulaakso ja tilaisuuden järjestämisestä vastannut mies kuitenkin tunnistivat syytetyn tekijäksi oikeussalissa.
Syyttäjän mukaan on riittävästi osoitettu, että kyse on samasta miehestä. Syyttäjän mukaan teon vaikuttimena ovat olleet seminaarin aihe ja syytetyn tiedossa olevat Koivulaakson näkemykset.

STT