Poliisi: Tilanne asunnossa nopea, lyötiin kahdesti kirveellä

0

Kirvessurmaajaa etsineellä poliisilla oli oikeus hätävarjeluun, arvioitiin Oulun poliisista.
Poliisi etsi eilen kahdesta kirvessurmasta epäiltyä miestä ja meni Myllyojalla sijaitsevaan asuntoon, jossa mies oli. Miestä oli käskytetty. Kun poliisi meni asuntoon kymmenen aikaan, vuonna 1979 syntynyt mies hyökkäsi poliisia päin kirveen kanssa kaksi kertaa, jolloin poliisi ampui häntä ylävartaloon. Kirves osui asuntoon mennyttä poliisimiestä kypärään.
Poliisi totesi tiedotustilaisuudessa, että tilanne oli erittäin nopea.
– Poliisin saamat vammat olivat lievät, sanoi komisario Mauno Repo tiedotustilaisuudessa.
Mies kuoli pian tapahtuman jälkeen. Poliisien mukaan surmista epäilty somalialaismies asui Suomessa. Hänellä oli pysyvä oleskelulupa.
– Poliisi pääsi miehen jäljille omien tiedustelutietojensa ja analyysiensa pohjalta, totesi tutkinnanjohtaja Ari-Pekka Kouva keskusrikospoliisista.
Oulun eilisten surmien motiivista ei ole poliisin mukaan mitään tietoa. Kaksi miestä surmattiin eilen kirveellä ennen iltakuutta. Yksi surmattiin pubissa ja toinen sen ulkopuolella. Oulun eilisen surmatyön uhrit olivat paikallisia miehiä ja kumpikin kuoli nopeasti. Pubissa ollut baarityöntekijä oli syntynyt vuonna 1969 ja ulkopuolelle surmattu vuonna 1940.

STT