Salo tukee voimanoston MM-kisoja kymppitonnilla

0

Kesäkuussa Salossa järjestettävät klassisen voimanoston MM-kisat saavat kaupungilta 10 000 euron rahallisen avustuksen. Kaupunginhallitus hyväksyi tapahtumaa koskevan markkinointiyhteistyösopimuksen maanantaina.
Salon Voimailijat järjestää kymmenpäiväiset kisat yhteistyössä Suomen voimanostoliiton ja janakkalalaisen urheiluseuran Team Nordic Thunderin kanssa. Kisoihin odotetaan noin tuhatta nostajaa yli 40 maasta. Kisavieraita Saloon odotetaan noin 2 000.
Järjestäjät anoivat kaupungilta 50 000 euron rahallista tukea. Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko esitti tueksi 8 000 euroa, koska kaupunki tukee kisoja 30 000 eurolla antaessaan järjestäjille veloituksetta käyttöön Salohallin, Ollikkalan kuntosalin ja uimahallin saunan.
Kaupunginhallituksessa Marja Ruokonen (vas.) esitti kisoille 15 000 euron tukea. Tapio Äyräväinen (ps.) esitti 35 000 euroa ja Osmo Friberg (kok.) 10 000 euroa. Kahden äänestyksen jälkeen koko hallitus asettui kymppitonnin kannalle.