Salolaismies pysyy vankilassa tapon yrityksestä

0

Tapon yrityksestä tuomittu salolaismies pysyy vankilassa. Turun hovioikeus katsoo, että mies syyllistyi tapon yritykseen ampuessaan pistoolilla Salon keskustassa viime maaliskuussa  Mies on ollut vangittuna siitä lähtien.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Mikko Olavi Vigeliuksen (43) viime toukokuussa tapon yrityksestä. Tuomio oli kolme vuotta ja kuusi kuukautta ehdotonta vankeutta. Vigelius valitti hovioikeuteen ja vaati tuomion lieventämistä. Hän väitti syyllistyneensä laittomaan uhkaukseen, josta tulisi tuomita vain ehdollista vankeutta.
Turun hovioikeuden mukaan ampujan on täytynyt pitää luodin osumista ja uhrin kuolemista varteenotettavana mahdollisuutena. ”Näin ollen kysymys ei ole ollut pelkästä pelottelutarkoituksesta”, hovioikeus toteaa.
Vigelius ampui pistoolilla kohti toista salolaismiestä Rummunlyöjänkadulla. Uhri väisti, ja luoti osui pysäköityyn autoon Zet-Baarin edustalla.