Savossa tilanne pahentunut – tuhannet ilman sähköä

0

Sähköhäiriöiden määrä Savon Voiman verkkoalueella on lisääntynyt yön aikana.
Yhtiön mukaan noin 7 500 asiakasta on tällä hetkellä vailla sähköä. Tilanne on yön aikana pahentunut, koska lämpötilan nousemisen takia lumen paino on lisääntynyt ja lähelle linjoja kaartuneet puut ovat taipuneet lisää ja aiheuttaneet lisää vikoja.
Korjaustyöt ovat yhtiön mukaan käynnissä. Raivaustöissä on apuna muun muassa metsätyökoneita ja helikoptereita.
Eilen Savon Voiman verkkoalueella oli sähköä vailla noin 3 000 asiakasta.
Yhtiö varoittaa, että sähköhäiriötilanne saattaa pahentua entisestään viikonlopun aikana. Perjantaiksi on luvattu lauhtuvaa säätä ja runsasta lumisadetta. Lauantaiksi on puolestaan ennustettu sään lämpenevän hieman nollan yläpuolelle, mikä lisää lumen painoa puiden oksilla.

STT