Sonkajärven kirvessurmasta murhasyyte

0

Sonkajärven Sukevalla viime heinäkuussa paljastunut henkirikos tehtiin iskemällä uhria kirveellä ainakin kolme kertaa päähän. Teosta epäiltyä parikymppistä miestä syytetään murhasta. Syyttäjä vaati tälle elinkautista vankeusrangaistusta käräjäoikeudessa keskiviikkona.
Uhrille aiheutui iskuista kallonmurtumia, joihin hän kuoli. Syyttäjän mukaan teko on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Henkirikos oli tehty heinäkuun 14. päivä. Se paljastui kymmenen päivää myöhemmin.
Epäilty on myöntänyt surmanneensa 68-vuotiaan miehen. Tämän omakotitalosta anastettiin muun muassa seitsemän ampuma-asetta. Syytteen mukaan väkivallan syynä on ollut myös raha. Epäiltyä syytetään lisäksi törkeästä ryöstöstä.
Pohjois-Savon käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisun ensi viikon perjantaina.

STT