Syyttäjä: Kirjastopuukotuksen molemmat osapuolet varustautuivat väkivaltaan

0

Syyttäjän mukaan Jyväskylän kirjastopuukotuksen molemmat osapuolet olivat varustautuneet väkivaltaan.
– Molemmilla osapuolilla on ollut tietoa tai ennakkokäsitys, että jotain voi tapahtua. Kun molemmat osapuolet ovat varustautuneet väkivallan tekoon sopivin välinein, hätävarjelun perusteilta menee pohja, syyttäjä Jari Välimaa sanoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa.
Syyttäjän mukaan puukotuksesta syytetyllä oli mukanaan puukko sekä lasipulloja sisältävä muovikassi.
Toisella miesten sisääntuloa estäneellä miehellä oli mukanaan teleskooppipatukka sekä puukko, jota hän ei käyttänyt.
Kirjastossa oli meneillään äärioikeistoa käsittelevän kirjan esittelytilaisuus, kun välikohtaus tapahtui. Syyttäjän mukaan väkivalta alkoi, kun tilaisuuteen pyrkinyt mies oli lyönyt ovella ollutta miestä nyrkillä.
Oikeudessa näytettiin kolme valvontakameranauhaa puukotukseen liittyen.
Nauhoilla näkyy se, miten keskustelutilaisuuteen pyrkineet henkilöt saapuivat kirjastoon. Nauhoilla näkyy tappelun alku luentosalin edessä sekä tuolin heittäminen kirjaston aulassa, kun tilaisuuteen pyrkinyt porukka on poistumassa.
Nauhojen perusteella kirjastossa liikkui samaan aikaan jatkuvasti kirjaston asiakkaita, myös lapsia.

STT