Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Savon Sanomissa: Naapurissa asuu tappaja

0

Ukrainan Suomen-suurlähettiläs vertaa Savon Sanomissa maansa tilannetta perheeseen, jonka naapurissa asuu tappaja.
– Voisitko nukkua yösi rauhassa tietäen, että lapsesi ovat joka yö uhan alla? Vai yrittäisitkö soittaa poliisia tai viranomaisia apuun? Meidän tapauksessamme tämä viranomainen on koko demokraattinen maailma, suurlähettiläs Andrii Olefirov sanoo lehden haastattelussa.
Suurlähettiläs sanoo, että EU on kansainvälisistä toimijoista parhaiten puolustanut Ukrainan itsenäisyyttä, vaikkei se ole puolustusliitto. Hän on tyytyväinen EU:n talouspakotteisiin Venäjää kohtaan ja myös siihen, että niihin harkitaan nyt tiukennuksia.
Olefirovin mukaan Suomen linja tuli selvästi esiin muun muassa presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheessa.
– Puhe oli hyvin koskettava, meitä tukeva ja selkeä sen suhteen, mihin Suomi kuuluu: länteen.

www.savonsanomat.fi

STT