Yle: Oikeus hylkäsi Jansan vaateet Sloveniassa

0

Slovenian ex-pääministerin Janez Jansan vaatimukset Suomen Yleisradiota kohtaan on hylätty slovenialaisessa muutoksenhakutuomioistuimessa, kertoi Yle verkkosivuillaan. Jansa joutuu myös korvaamaan Ylen oikeudenkäyntikulut.
Jansan mielestä hänen kunniaansa loukattiin, kun Ylen MOT-ohjelma vuonna 2008 kertoi hänen ottaneen lahjuksia suomalaiselta Patrialta. Asiaa on puitu Sloveniassa eri oikeusasteissa vuosia. Jansa voi yhä hakea nyt annettuun päätökseen valituslupaa korkeimmasta oikeusasteesta.
Jansa on saanut Sloveniassa kahden vuoden vankeustuomion lahjuksen ottamisesta Patrialta. Hän on valittanut tuomiosta.
Suomessa Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi viime vuonna kaikki syytteet Patrian Slovenian-kaupoista. Turun hovioikeudessa asian pääkäsittely on keväällä.

http://yle.fi/uutiset/jansan_vaatimukset_ylea_kohtaan_kaatuivat_oikeudessa/7734876

STT