Halikon ampujalle pitkä vankeustuomio

0

 

Halikossa konepistoolilla viime syksynä ammuskellut mies on saanut pitkän vankeustuomion. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen muun muassa kahdesta murhan yrityksestä.

Turkulainen Jouni Mikael Vuorisalo tulitti Suomi-konepistoolilla poliisiautoa Halikon keskustassa marraskuussa. Poliisiautoon osui ilmeisesti toistakymmentä luotia, mutta sisällä olleet konstaapelit eivät loukkaantuneet.

Oikeudessa kuultujen konstaapelien mukaan syytetty oli toistellut ”ammu mut, ammu mut”, kun hänet oli saatu taltutettua. Mies oli ennen ampumista käyttänyt amfetamiinia ja diatsepaamia ja riidellyt tyttöystävänsä kanssa.

Mies väitti käräjillä yrittäneensä ”amerikkalaistyylistä” itsemurhaa. Hän kuvitteli poliisien vastaavan tuleen, jos hän ampuu poliiseja kohti.