Käräjäoikeus hylkäsi tien kunnossapidosta vastanneiden syytteet

0

Tien kunnossapidosta vastanneet henkilöt eivät aiheuttaneet naisen kuolonkolaria Iitissä, katsoo Kymenlaakson käräjäoikeus. Se hylkäsi virkamiestä ja kahta urakoitsijaa vastaan nostetut syytteet kuoleman- ja vammantuottamuksesta.
Nainen kuoli kaksi vuotta sitten Iitissä, kun hän menetti henkilöauton hallinnan ja törmäsi pakettiautoon. Pakettiauton kuljettaja sai vammoja.
Kuolonkolari tapahtui tammikuussa 2013. Valtatie 12:n pientareella oli ollut painauma useiden kuukausien ajan. Virkamiehen pyynnöstä urakoitsijan työnjohtaja kävi tarkastamassa tien kunnon onnettomuuspäivänä, koska asiasta oli tullut tieto ely-keskukselle.
Työnjohtaja päätti, ettei korjaamista tarvitse aloittaa heti. Hänen mukaansa korjaustoimet ennen kello 16:n ruuhka-ajan päättymistä olisivat vaarantaneet tiellä liikkujia. Keliolot olivat tuolloin hyvät.
Oikeus katsoo, ettei työnjohtaja eikä työmaapäällikkö rikkoneet huolellisuusvelvoitettaan.
Myöskään ely-keskuksen virkamies ei rikkonut valvontavelvollisuuttaan.

STT