Kela-kyytien epävarmuus kalvaa potilaita

0
Saarelmaa
Salolainen Elina Saarelma käy Kelan takseilla viikottain fysio- ja allasterapiassa.  – Olen joutunut muutaman kerran perumaan terapian, koska kyyti ei ole tullut.

Kyytien tuloon liittyvä epävarmuus nousi esille Salon Seudun Sanomien kyselyssä Kelan tukemista taksimatkoista. Asiakkaiden kokemusten mukaan tilattujen taksien tulo ajallaan on epävarmaa ja osa tilatuista autoista jää kokonaan tulematta.
Myöhästelyjä aiheuttavat erityisesti kyytien yhdistelyt. Salon seudun taksien puheenjohtaja Teuvo Heikkilän mukaan kyytien järkevä yhdistely on osoittautunut välityskeskukselle isoksi haasteeksi.
– Taksin kyydissä voi olla samaan aikaan seitsemänkin sairaalaan menevää asiakasta. Kyytien yhdistelijän pitäisi olla logistiikka-alan ammattilainen ja tuntea alue hyvin, hän korostaa.
Kela-takseja säännöllisesti käyttävä salolainen Elina Saarelma kertoo, että kyytien saaminen on epävarmempaa kuin ennen. Hän on joutunut perumaan terapiakäyntejä, kun tilattua kyytiä ei ole tullut ollenkaan, vaikka hän on tehnyt tilauksen ajoissa.
Potilaat ihmettelevät, kuka maksaa kyydin ja sairaalamaksut, jos taksin myöhästymisen takia käynti lääkärin luona peruuntuu kokonaan.