Kiusaamistapaus Salossa leviää somessa kulovalkean tavoin

0
Moision koulussa selvitetään kiusaamistapausta.

Moision koulussa selvitetään kiusaamistapausta.

Yläkoululaisen tytön kiusaamistapaus Salossa on saanut poikkeuksellisen laajan huomion sosiaalisessa mediassa. Siskonsa kiusaamisesta kirjoitti maanantaina omassa Facebook-profiilissaan Tia Ida-Johanna Randelin. Tiistaina iltapäivään mennessä Evelinan tarinaa oli jaettu jo 48 000 kertaa.

Kiusattu tyttö on Moision koulun oppilas. Rehtori Tommi Eränpalo kertoo kiusaamisen olleen koulussa tiedossa, ja asiaa on käsitelty viime syksystä asti. Asian nyt saaman laajan julkisuuden takia koulu päätyi antamaan tiistaina Wilman kautta tiedotteen oppilaille, vanhemmille ja koulun henkilökunnalle.
– Kiusaaminen on aina vakava asia, mutta meidän mielestämme tässä on kyse niin vakavasta asiasta, että se on käsiteltävä yhdessä koko koulun kanssa. Sosiaalisessa mediassa ilmiö on poikkeuksellinen, ennenkuulumaton vyöry. Koululle on tulvinut sähköpostia eri puolilta Suomea.
Tiedotteessa todetaan muun muassa, että asiasta on tehty eri osapuolten toimesta useita rikosilmoituksia johtuen sosiaalisessa mediassa lähetetyistä viesteistä ja oppilaiden vapaa-aikana sattuneista yhteentörmäyksistä.