Moision kiusaamistapaus herätti arvosteluryöpyn

0
Moision yli 550 oppilaan koulussa äänestysliput loppuivat kesken, mikä herätti epäilykset äänioikeuden väärinkäytöksistä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Moision koulu on ollut kiusaamista vastustava koulu vuodesta 2010. Oppilaskyselyn perusteella kiusaaminen on vähentynyt koulussa.

Keskustelu Salon Moision koulun kiusaamistapauksesta on jatkunut vilkkaana. Tapaus on herättänyt myös arvostelua koulua kohtaan. Koululle tulleen ja lehden saaman palautteen mukaan koulussa ei ole puututtu kiusaamiseen läheskään siinä määrin kuin rehtori Tommi Eränpalo haastattelussaan (SSS 25.2.) kertoi.

Kiusaamisen taustalla ovat viime syksyn tapahtumat Moision koulua käyvän tytön ja pojan välillä kouluajan ulkopuolella. Asiasta tuli julkinen tytön isosiskon kirjoitettua aiheesta laajasti Facebook-profiilissaan.

– Koulu ei ole syyllinen tapahtuneeseen, vaan yrittää selvittää sitä. Tätä tapausta on selvittänyt viikoittain kymmenkunta ihmistä. Jos koulu ei pysty korjaamaan asiaa, koulua pidetään huonona, Eränpalo toteaa.

Moision koulu on ollut kiusaamista vastustava KiVa koulu vuodesta 2010. Palautteissa on arvosteltu myös KiVa-ohjelman kehittäjiä ja ohjelman uskottavuutta.
Ohjelmaa johtava Christina Salmivalli Turun yliopistosta lähetti keskiviikkona Moisioon tietoa oppilaskyselyn tuloksista. Sen perusteella kiusaamisen vastustaminen on onnistunut Moisiossa muita yläkouluja paremmin.