MTV: Epäilty Leger-väärennys erehdytti ranskalaisasiantuntijan

0

Suomalaismiehen tekemäksi epäilty Leger-väärennys on erehdyttänyt ranskalaisen taideasiantuntijan pitämään taulua aitona, kertoo MTV:n uutiset. Keskusrikospoliisi kertoi tammikuussa tutkivansa laajaa taideväärennösepäilyä, jonka yhteydessä se on takavarikoinut satoja teoksia. Joukossa on muun muassa ranskalaisen Fernand Legerin tekemäksi väitettyjä maalauksia ja Helene Schjerfbeckiä, Ilja Repiniä ja Wassily Kandinskya.
Ranskalaista Leger-asiantuntijaa ei epäillä rikoksesta, mutta MTV:n mukaan teos päätyi hänen aitoushyväksyntänsä jälkeen huutokauppatalo Bukowskin luetteloon.
KRP:n tutkinta puolestaan alkoi huhtikuussa 2011 tehdystä kaupasta, jossa eräs Legerin tekemäksi väitetty maalaus myytiin noin 2,2 miljoonalla eurolla. KRP on kertonut saaneensa kiinni väärentäjäksi epäillyn suomalaismiehen.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/ranskassa-taideskandaali-suomalaismiehen-vaarennos-huijasi-huippuasiantuntijan/4758598

STT