Öljylämmittäjä voi säästää jopa satoja euroja

0
Korpela2
Jaakko Korpela tietää, että on tuuria, milloin öljyä ostaa. Hän huomauttaa, että sitä on öljylämmitteisessä talossa ostettava silloin, kun säiliö tyhjenee ja hinta on se, mikä tilaushetkellä sattuu olemaan.

Öljyn nykyinen hintataso voi tuoda öljylämmittäjälle satojen eurojen säästön muutamaan aiempaan vuoteen verrattuna. Hyöty riippuu siitä, milloin lämmittäjä saa tai joutuu täyttämään öljysäiliön.
Öljy- ja biopolttoaineala on arvioinut, että tyypillinen öljylämmittäjä voi säästää vuodessa noin 500 euroa, mikäli hinta pysyy pitkään nykytason tuntumassa. Toimitusjohtaja Helena Vänskä sanoo, että hintatason on ennustettu pysyvän samalla tasolla vuoden loppuun tai alkuvuoteen.
Esimerkiksi salolainen Jaakko Korpela tilasi äskettäin lämmitysöljyn, joka maksoi alle 80 senttiä litra. Hän arvioi öljysäiliönsä täytön tulleen tällä kertaa 250-350 euroa halvemmaksi kuin viime vuosina keskimäärin.