Rinne: Sote-korotuksia tasataan vielä

0

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) kävi lauantaina Salossa avaamassa SDP:n eduskuntavaalikampanjaa. Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toppuuttelee perjantaina julkistetuista kuntakohtaisista sote-luvuista noussutta kohua ennenaikaisiksi.
– Julkaistut luvut eivät ole lopullisia vaan vasta arvioita. Aivan liian suuria korotuksia olisi tulossa tietyille kunnille, Rinne sanoi Salon torilla lauantaina.

Valtiovarainministeriön laskelmissa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusesitys yhdessä valtionosuusuudistuksen kanssa aiheuttaisi muun muassa Salolle paineita veroprosentin roimaan nostoon. Salossa korotuspainetta tulisi neljättä prosenttia nykyisestä 20,75 prosentista 24,15 prosenttiin. Talousahdingossa jo olevan Salon korotusluvut eivät ilahduttaneet valtakunnan kirstunhaltijaakaan.

– Ei kuulosta hyvältä. Sote-rahoitus täytyy hoitaa niin, että tasausjärjestelmän kautta minkään kunnan talous ei romahda. Valtionosuudet ovat tässä yksi keino, Rinne sanoi.

Rinne osallistui lauantaina Salon torilla järjestettyyn SDP:n eduskuntavaalikampanjan avaukseen, josta Rinne jatkoi kampanjakierrosta Turkuun ja Laitilaan.