Saarikko: Kunnallinen tuki lapsiperheille todeksi

0
Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko on

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikon mielestä lapsiperheiden talousahdinkKeskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko on "aika tyytyväinen" uusimpaan sote-esitykseen. oa tulisi helpottaa kunnallisten kotiapupalveluiden ja taloustilanteen salliessa esimerkiksi opintorahan huoltajakorotuksen kautta. Myös lapsilisien verovähennysjärjestelmästä tulisi luopua, koska se ei auta kaikkein pienituloisimpia.

Juuri ilmestyneen Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen raportin mukaan neljännesmiljoona ihmistä elää sosiaaliturvan varassa ja heistä suurin osa 20–40-vuotiaita.

– Sosiaalihuoltolaki antaa suunnan kunnallisen kotiavun käyttöönottoon kunnissa ja nyt siihen pitää osoittaa rahat. Lapsiperheiden tulee saada apua ennaltaehkäisevänä palveluna ilman lastensuojelun asiakkuuttakin, Saarikko sanoi.

Annika Saarikko ja kahdeksan muuta varsinaissuomalaista keskustan kansanedustajaehdokasta kävivät puhkumassa salolaisiin vaali-intoa perjantaina kauppakeskus Plazassa.