Salon kouluruuan alkuperä pitkälti kotimaassa

0

Salon kouluruuan alkuperä juontaa pitkälit kotimaahan. Salon ravitsemispalveluesimies Sari Männistö sanoo, että esimerkiksi sianliha on sataprosenttisesti kotimaista, naudanliha 75-prosenttisesti ja broileri 70-prosenttisesti.
Raaka-aineet ovat pääosin tuoreita kotimaisia, ja loppuosa tulee EU-alueelta.
Pakasteena tulee jauhelihaa, mutta se on myös kotimaista. Pakastebroiler tulee EU-alueelta.
Muissakin elintarvikeryhmissä kotimaisuusaste on korkea. Osa tulee lähialueelta.
Ruuasta tulee jonkin verran kyselyjä ravitsemispalveluille. Vanhemmat ovat halunneet tietää esimerkiksi ruuan alkuperästä.
Ravitsemispalvelut vastaa koulujen lisäksi päiväkotien, vanhusten, erityisryhmien ja kaupungin henkilöstön ruokapalveluista.