Salon valtuusto myönsi rahaa sairaalan synnytysten jatkolle

0

Salon kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana yksimielisesti lisämäärärahan, joka tarvitaan, jotta synnytykset voivat jatkua Salon sairaalassa.
Vaikka kaupunki on virallisesti sitä mieltä, että synnytysten jatkuminen on hyvä asia, kuultiin kokouksessa myös kriittisiä puheenvuoroja.
Valtuuston varapuheenjohtaja Tauno Kanerva (kesk.) muistutti, että kaupungin on leikattava kolmen vuoden aikana menoja kymmenen miljoonaa euroa. Synnytysten säilyminen tuo samaan aikaan lisämenoja yhteensä 2,5 miljoonaa euroa. Tälle vuodelle valtuusto myönsi 700 000 euron lisämäärärahan.
– Säilytämmekö synnytysosaston niin, että se johtaa lähipalvelujen karsimiseen kaupungin reuna-alueilla? hän kysyi.
Sosiaali- ja terveysministeriö antoi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille luvan jatkaa synnytyksiä Tyks Salon sairaalassa, kesään 2017 asti, vaikka synnytyksiä on reilusti vaadittua vähemmän. Ensi kesänä voimaan tulevan päivystysasetuksen mukaan synnytyssairaalassa oltava vuodessa vähintään tuhat synnytystä.
Tatu Johansson (kok.) toivoi, että synnytysten jatkoa tarkastellaan jo ennen kuin kahden vuoden poikkeuslupa-aika täyttyy.