Saloon kolme mitalia nuorten SM-halliyleisurheilun avauspäivänä

0

Salolaisurheilijat aloittivat komeasti Turussa viikonloppuna pidettävät nuorten SM-kisat. Saloon saatiin heti avauspäivänä yksi mitali jokaista väriä.
Salon Vilppaan 19-vuotias Samuli Eriksson voitti odotetusti 22-vuotiaiden Suomen mestaruuden korkeushypyssä. Tilastokärkenä kisaan lähtenyt Eriksson ylitti 208, hopeamies Samuli SieviKorte 206 ja pronssimitalisti Jesse Huttunen 202.
Viisi vuotta nuorempien korkeuskisassa salolaismenestyksestä vastasi Erikssonin seurakaveri Iiro Isokääntä. Tilastokakkosena kisaan lähtenyt Isokääntä piti asemansa myös itse kilpailussa sijoittumalla hopealle. Isokääntä ylitti 191, jolla hän paransi samalla omaa ennätystään komeasti kolmella sentillä. Voittokaan ei jäänyt järin kauas, kun Jussi Lepistö ylitti 193.
Perttelin Peikkojen Elina Kakko päätyi puolestaan SM-pronssille sivulajissaan pituushypyssä. 19-vuotiaiden sarjassa hypännyt Kakko osoitti venymiskykyjä, sillä hän nousi kolmanneksi viimeisellä, 569 kantaneella hypyllä.
Kakon urakointi jatkuu lauantaina kolmiloikalla ja sunnuntaina päälajilla korkeushypyllä. Siinä Kakko on ikäluokan tilaston ykkönen.
Someron Esan Tommi Holttinen jäi niukasti mitalien ulkopuolelle 19-vuotiaiden seiväshypyssä. Siitä huolimatta Holttinen teki kisassa lupaavaa jälkeä.
18-vuotias somerolainen ylitti 493, jolla hän paransi halliennätystään kahdeksalla sentillä.