Turun hallinto-oikeus hylkäsi valitukset Näsen tuulivoimakaavasta

0

Valitukset Perniön Näsen tuulivoimapuiston osayleiskaavasta ovat kaatuneet Turun hallinto-oikeudessa. Oikeus hylkäsi osan valituksista ja jätti osan tutkimatta, koska toisella paikkakunnalla asuvilla valittajilla ei ollut valitusoikeutta.
Osayleiskaava mahdollistaa seitsemän tuulivoimalan rakentamisen Näsen kartanon maille Salon ja Raaseporin rajan tuntumassa. Kaavapäätöksestä tehtiin parikymmentä valitusta.
Valittajien mielestä päätös syntyi virheellisessä järjestyksessä muun muassa, koska alueen asukkaita ei kuultu riittävästi, naapureille aiheutuu kohtuutonta haittaa ja selvitykset ovat riittämättömiä.
Hallinto-oikeus piti tehtyjä tutkimuksia ja selvityksiä riittävinä. Sen mielestä kaava ei aiheuta maanomistajille kohtuutonta haittaa.