Vilpas romahti Salohallissa – uusi jenkki torstaina Salossa

0
Vilpas_nettiin
Vilppaan Darren Duncanin ilta oli sysimusta. Kymmenestä heitosta vain kaksi sisään ja saldona yhteensä vaivaiset viisi pistettä.

Korisliigan putoamista vastaan taisteleva Vilpas romahti totaalisesti keskiviikon kotiottelussaan Joensuun Katajaa vastaan. Kauden heikoimman kotiottelunsa pelannut Vilpas joutui ilman Teemu Rannikkoa pelanneen Katajan heittomyllyn uhriksi, eikä taistellut käytännössä sekuntiakaan ottelun voitosta. Loppulukemat olivat tylyt: 55-82.

Kun ottelua oli pelattu 14 minuuttia, johti Kataja jo 18-40. Siinä vaiheessa Katajan Ken Horton oli tehnyt yksinään pisteen enemmän kuin koko Vilppaan joukkue. Hortonin (21 pistettä) tahti hyytyi ottelun loppua kohti, mutta Katajan ei. Yhteensä viisi Katajan pelaajaa heitti yli 10 pistettä, Vilppaasta samaan pääsi vain Killian Larson (17).

Vilppaan surkean keskiviikon tiivistää heittoprosentit: Kakkoset (16/43) osuivat 37-prosenttisesti ja kolmoset (5/27) vain 19-prosenttisesti.

Vilppaan on toivuttava tappiosta nopeasti, sillä ensi viikolla joukkue pelaa peräti kolme ottelua. Maanantaina Loimaalla Bisonsia vastaan, keskiviikkona Salossa Lahtea vastaan ja lauantaina Salossa sarjakärki KTP:tä vastaan.

Vilpas saa torstai-iltana uuden vahvistuksen, kun 198-senttinen Malik Story liittyy joukkueen mukaan. Story pelasi viimeisen ottelunsa torstai-iltana Slovakian pääsarjassa viimeistä edellisenä olevassa Levicen joukkueessa. Story on pelannut kauden 17,3 pisteen keskiarvolla.

25-vuotiaan Storyn rooli on lähtökohtaisesti olla pelivalmiudessa jos esimerkiksi William Walkerin pitkäaikainen olkapäävamma estää pelaamisen.