Vilppaalla on pääsarjajoukkue myös pyörätuolikoripallossa

0

Vilppaalla on Korisliigan lisäksi myös toinen pääsarjajoukkue. Nimittäin pyörätuolikoripallon SM-sarjassa.

Vilppaan joukkueen kokosi salolainen Jussi Juntunen, joka on pelannut pyörätuolikoripalloa jo 25 vuotta.

– Olen käynyt pelaamassa lähinnä Tampereen suunnalla, jossa minulla on vanhoja pelikavereita. Vilppaan tarjottua mahdollisuuden, keräsin porukan yhteen ja toin joukkueen Vilppaan väreihin, Juntunen kertoo.

Vilppaan ensimmäinen kausi SM-sarjassa ei ole tuonut tullessaan yllätyksiä. Tampereella NMKY ja pääkaupunkiseudulla Pussihukat tekevät tavoitteellista työtä lajin parissa.

– Tampereella laji otetaan erityisen tosissaan, mutta Pussihukat on pistänyt hyvin kampoihin ja voitti viimeksi Namikan. Viikonloppuna Salossa ratkaistaankin runkosarjan voittaja ennen, kuin pudotuspelit alkavat, Juntunen kertoo.

SM-sarja pelataan turnauksina ja Vilppaan kotiturnaus on siis vuorossa ensi viikonloppuna Salohallissa. Se on samalla runkosarjan päätösturnaus. Vilpas on sarjassa kolmantena ja on selvinnyt jo välieriin.