Jussin Baarin isäntä täyttää jo 70 vuotta

0
nettiin anttivaselius2
Antti Vaselius on isännöinyt Jussin Baaria Somerolla 39 vuotta.

Legendaarisen somerolaisen Jussin Baarin yrittäjä Antti Vaselius täyttää tänään 70 vuotta. Työuraansa reippaasti pidentänyt mies aikoo jatkaa vielä vuoden tai pari, kunnes tytär Katri Alanko on valmis ottamaan vetovastuun.

– Töihin on aina hauska tulla ja töitä on hauska tehdä, mies kertoo.

Antti Vaselius on tervehtinyt asiakkaita Jussin Baarin tiskin takaa vuodesta 1976. Hänen äitinsä kaukainen serkku Jussi Vilénius perusti Jussin Baarin 60-luvun alussa, mutta möi sen jo puolen vuoden jälkeen Vaseliuksen äidille Ensi Vaseliukselle.

Antti Vaseliuksesta tuli kaikkien tuntema baari-isäntä sattuman oikusta, kun äiti halusi 70-luvun puolivälissä jäädä eläkkeelle ja Vaseliuksen omat suunnitelmat kivenveistämön perustamisesta kariutuivat alkavaan pölykeuhkosairauteen.

Ensimmäiset 30 vuotta Antti Vaselius oli töissä vuoden jokaisena päivänä satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Nykyään hän pitää jo pari vapaapäivää viikossa.

Antti Vaselius viettää 70-vuotispäiväänsä vapaalla ja lähtee kelkkailemaan Leville. Kaikille avoin syntymäpäivävastaanotto pidetään Jussin Baarissa maalis-huhtikuun vaihteessa.