Aluehallintovirasto vaatii Saloa purkamaan lastensuojelun jonot

0

Salon kaupungin on saatava lastensuojeluilmoitukset käsiteltyä lain mukaisessa seitsemän arkipäivän määräajan kuluessa. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut Salon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnalle huomautuksen asiasta. Lautakunnan puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.) ottaa huomautuksen vakavasti.

– Ruuhkautuneet jonot on saatava purettua. Voisimme esimerkiksi palkata useampia määräaikaisia muutamaksi vuodeksi tekemään tätä työtä, hän suunnittelee.

– Toimivan lastensuojelun edellytys on se, ettei jonoja synny.

Kunnille tehdyt lastensuojeluilmoitukset on lain mukaan arvioitava ja ratkaistava seitsemän arkipäivän kuluessa. Sen aikana on päätettävä, ryhdytäänkö lastensuojelutarpeen selvityksen tekemiseen.

Aluehallintovirasto kiinnittää myös Kemiönsaaren ja Paimion huomiota siihen, että lastensuojelulain mukaisia määräaikoja pitää noudattaa sekä lastensuojeluilmoitusten käsittelyssä että lastensuojelutarpeen selvitysten valmistumisessa. Avin käsityksen mukaan molemmissa kunnissa aikamäärien ylitykset voidaan saada lain mukaisiksi tarkistamalla toimintatapoja.