Antti Rinne: Perustulon tultava työstä

0
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne ei lämpene keskustan esittämälle perustulolle. Rinne toteaa, että perustulon pitää tulla työstä, ja tukea annetaan vain sitä tarvitseville.

Antti Rinne vieraili maanantaina Salossa.

Viime viikolla Salossa puhuneen keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mielestä Salon seutu sopisi perustulon kokeilualueeksi. Ajatus on, että työtön saisi pientä perustuloa, jonka lisäksi palkkaa voisi saada jonkin verran ilman, että tukia leikattaisiin.

Myös vihreät ja vasemmistoliitto puhuvat perustulosta. Puolueiden malleissa kaikille maksettaisiin perusturvan verran kuukaudessa. Perustulo leikattaisiin asteittain pois verotukselle muiden tulojen kasvaessa.

– Jos perustulolla tarkoitetaan sosiaaliturvan yksinkertaistamista, se kelpaa meillekin, sanoo SDP:n Rinne.