Eduskuntavaalien ehdokaslistat valmistuivat

0

Varsinais-Suomessa eduskuntapaikkaa tavoittelee 166 ehdokasta. Kansanedustajia valitaan 17.

SDP:llä, keskustalla, perussuomalaisilla, vasemmistoliitolla, vihreillä ja kristillisdemokraateilla on täydet 17 ehdokkaan listat. Kokoomus ja RKP ovat vaaliliitossa siten, että yhteisellä listalla kokoomuksella 15 ja RKP:llä kaksi ehdokasta.

Eduskunnan ulkopuolisista puolueista pisin lista on SKP:llä, jolla on 15 nimeä. Se on vaaliliitossa toisen kommunistisen puolueen, KTP:n kanssa, jolla on kaksi ehdokasta. Suomen työväenpuolue on asettanut viisi ehdokasta.

Itsenäisyyspuolueella on Varsinais-Suomessa 12 ja Muutos 2011:llä kolme ehdokasta. Piraattipuolueen lista on yhdeksän ehdokkaan mittainen. Loimaalainen Kari Leppäjoki pyrkii eduskuntaan yhden miehen listalla.

Kaikkiaan ehdokkaita on vähemmän kuin kevään 2011 eduskuntavaaleissa.

Varsinaissuomalaisen ehdokkaan keski-ikä on 44 vuotta. Ehdokkaista on miehiä 98 ja naisia 68.

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu päättyi tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 19. huhtikuuta. Viikon kestävä ennakkoäänestys alkaa pääsiäisen jälkeen, keskiviikkona 8. huhtikuuta.

STP:n ehdokasmäärä on korjattu kolmesta viideksi 11.3. klo 15.05.