Ehdokkailla riittää keinoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi

0

Salon Seudun Sanomat kysyi levikkialueensa kansanedustajaehdokkailta, mikä olisi paras keino hillitä ilmastonmuutosta. Vastaukset ulottuvat oman kulutuksen vähentämisestä laajoihin kansainvälisiin sopimuksiin.

Eduskunnan maaliskuussa hyväksymän ilmastolain mukaan suomen on vähennettävä päästöjä vuoteen 2050 mennessä vähintään 80 prosenttia vuoden 1990 tasosta.

Ilmastonmuutoksen hillitsemisestä laaditaan vähintään kymmenen vuoden välein pitkän aikavälin suunnitelma. Keskipitkän aikavälin suunnitelma laaditaan vähintään kerran vaalikaudessa.

Pitkän aikavälin suunnitelma kattaa kaikki kasvihuonekaasupäästöt. Keskipitkän aikavälin suunnitelma koskee ympäristöministeriön tiedotteen mukaan päästökaupan ulkopuolisia aloja – liikennettä, asumista ja maataloutta – ja siihen sisältyvät toimet ovat konkreettisempia ja yksityiskohtaisempia kuin pitkän aikavälin suunnitelman toimet.

Ilmastonmuutokseen sopeutumisesta laaditaan oma suunnitelmansa vähintään kymmenen vuoden välein.

Ehdokkaiden vastaukset löytyvät täältä.