Elina Kakko ja Wilma Murto hyppäsivät ylivoimaisiin Suomen mestaruuksiin

0

Salolaisen yleisurheilun nuoret supertähdet Elina Kakko ja Wilma Murto ”ottivat omansa” juniorien SM-hallikisoissa. Kakko vei varsin ylivoimaisen mestaruuden 19-vuotiaiden korkeushyppykisassa ja Murto täysin ylivoimaisen ykköstilan 17-vuotiaiden seiväshypyssä.

Salon Vilpasta edustava Murto oli jälleen kerran vähällä revitellä isompiakin otsikoita myös valtakunnallisissa tiedotusvälineissä. Hän kun oli vähällä ylittää 17-vuotiaiden maailmanennätystuloksen 447. Toinen yritys toi riman alas äärimmäisen täpärästi.

– Wilma oli jo kymmenen senttiä yli, mutta tipahti sitten hieman riman päälle, kertoi valmentaja Jarno Koivunen yleisurheilu.fi -internetsivuilla.

17-vuotias Kakko lisäsi massiiviseen meriittilistaansa jälleen yhden nuorten Suomen mestaruuden. Se irtosi siis tällä kertaa korkeushypystä, jonka Kakko voitti tuloksella 180. Eroa hopeanaiseen Maria Huntingtoniin tuli viisi ja pronssia vieneeseen Ilona Äyräväiseen kahdeksan senttiä.