Havuharjun alue siirtymässä Someron kaupungin omistukseen

0
Someron Palomieskerho saa Havuharjun virkistysalueen tilalle vuonna 1966 valmistuneen saunan Hirsjärven rannalta. Saunarakennus on kooltaan runsaat 70 neliötä.
Someron Palomieskerho saa Havuharjun virkistysalueen tilalle vuonna 1966 valmistuneen saunan Hirsjärven rannalta. Saunarakennus on kooltaan runsaat 70 neliötä.
Someron Palomieskerho saa Havuharjun virkistysalueen tilalle vuonna 1966 valmistuneen saunan Hirsjärven rannalta. Saunarakennus on kooltaan runsaat 70 neliötä.

Havuharjun virkistysalue on siirtymässä Someron kaupungin omistukseen. Someron kaupunginhallitus esittää yksimielisesti kaupunginvaltuustolle maanvaihtoa kaupungin ja Someron Palomieskerhon välillä. Vaihtokaupassa Palomieskerho saa rantasaunan Hirsjärveltä ja kaupunki keskustan kupeessa sijaitsevan Havuharjun alueen.

Vaihtokaupassa ei käytetä rahaa. Palomieskerho saa 1960-luvulla rakennetun rantasaunan ympäriltä noin 3 500 neliötä maata. Kaupungille tulevan Havuharjun koko on vajaa hehtaari. Rantaan ulottuvalla alueella sijaitsee vanha tanssilava ja kahvilarakennus. Havuharjun alue tunnetaan myös Someron Tupanäyttämön kesäteatterista.

Maanvaihtoa ehdotti Palomieskerho.