Kesänopeuksiin siirrytään ennen pääsiäistä

0
Nopeusrajoituksia vaihdetaan pääsiäistä edeltävällä viikolla.
Nopeusrajoituksia vaihdetaan pääsiäistä edeltävällä viikolla.

Talvi- ja pimeän ajan alennetut nopeusrajoitukset poistetaan tänä vuonna koko maassa pääsiäisviikolla. Tarkoituksena on, että kaikkialla Suomessa on siirrytty kesänopeuksiin 2.4. mennessä, tiedottaa Liikennevirasto.

Jos sää- ja keliolosuhteiden kuitenkin ennustetaan pysyvän huonoina tai muuttuvan sellaisiksi, kesäisiin nopeusrajoituksiin siirtymistä voidaan paikallisesti myöhentää. Myös tien kunto huomioidaan nopeusrajoituksia vaihdettaessa.

– Monet päällystetyt tiet ovat kärsineet talven lauhoista ja sateisista keleistä selvästi normaalia enemmän, kertoo liikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman.

Pääteillä talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvästi alempi rajoitus.