Korisliigan ottelumäärä putoaa ensi kaudeksi, joukkueita silti yksi enemmän

0

Korisliigan runkosarjan ottelumäärä putoaa ensi kaudeksi. Ensi kaudella sarjassa pelataan 34 ottelua tämän kauden 40:n sijaan. Päätöksellä Koripalloliitto halusi tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.
Ensi kaudeksi Korisliigaan nostetaan yksi joukkue lisää. Näin ollen liigassa nähdään 12 joukkuetta. Seurat pelaavat kolminkertaisen sarjan sekä yhden paikallistasauspelin. Jokaiselle seuralle tulee 17 kotiottelua. Ensi kaudella viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa miesten divisioona A:han.
Pudotuspelejä nähdään ensi kaudella enemmän, sillä välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä. Puolivälierissä jatkopaikkaan riittää tuttuun tapaan kolme voittoa.
Korisliigan uusittu pelitapa on voimassa pelikaudet 2015–2018.