Kuusi korisliigaseuraa teki valituksen Urheilun oikeusturvalautakunnalle – Vilpas ei mukana

0

Kuusi Korisliigan seuraa jätti maanantaina valituksen Urheilun oikeusturvalautakunnalle koskien Koripalloliiton liittohallituksen kaksi viikkoa sitten tekemää päätöstä sarjajärjestelmän uudistamisesta. Tulevassa järjestelmässä Korisliigan joukkuemäärä nousee 11:stä 12:een, ja ottelumäärä laskee 40:stä 34:ään.

Valituksen jättäneet seurat olivat Joensuun Kataja, Kauhajoen Karhu, Kouvolan Kouvot, Namika Lahti, Bisons Loimaa ja Tampereen Pyrintö. Eli Salon Vilpas ei ole valituksen tehneen seurojen joukossa.

Seurojen mukaan päätös heikentää merkittävästi liigaseurojen toimintakykyä, koska kotiotteluiden määrä vähenee ja samalla myös ottelutapahtumien tuotot. Näin seurojen on karsittava kulujaan entisestään.

Seurat katsovat päätöksen olleen sääntöjen vastainen, koska päätöstä tehdessä jätettiin noudattamatta sekä liittohallituksessa vakiintunutta jääviyskäytäntöä että Korisliigaseurojen ja Koripalloliiton tekemää, liittohallituksen huhtikuussa 2014 vahvistamaa sopimusta sarjalisenssisitoumuksesta ja sarjamääräyksistä.

Vilpas ei lähtenyt mukaan valitukseen, koska joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan päätöksessä ei ollut mitään valitettavaa.

Vilpas on tällä hetkellä Korisliigassa viimeistä edellisenä. Ilman sarjajärjestelmän uudistamista Vilpas taistelisi nyt sarjasta putoamisesta. Tämän hetkisten päätösten mukaan yksikään joukkue ei putoa sarjasta.

– Tuntuisi oudolta, jos liittohallituksen päätöstä lähdettäisiin muuttamaan vielä tässä vaiheessa. Tämähän vaikuttaa myös alempiin sarjatasoihin, Poutiainen muistutti.

Lue Keijo Poutiaisen kommentit ja Vilppaan näkökulma asiaan tiistain Salon Seudun Sanomista.