”Liian monta luukkua mielenterveyspalveluissa”

0
Annika Viitanen vastaa kysymyksiin sopeuttamisohjelmasta.
Teemu Selänne poseeraa taulujen kanssa. Kuva: Tatu Gustafsson

Ylilääkäri Tommi Väyrynen

Ylilääkäri Tommi Väyrysen mukaan Salon seudun suuri ongelma mielenterveyspalveluiden tuottamisessa on se, että palveluita tuotetaan kolmella taholla: niitä tuottavat kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri sekä A-klinikkasäätiö. Tämä johtaa moneen eri palvelu”luukkuun” ja potilastiedostojärjestelmiin.
– Kolme organisaatiota vaikeuttaa palvelujen tarjontaa yhdeltä luukulta. Ongelma ei niinkään ole henkilökunnan puute, enemmänkin tiedon kulku, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Väyrynen sanoi alustaessaan FimFami – Salon mielenterveysomaiset ry:n järjestämää vaalipaneelia ja keskustelutilaisuutta Salon kaupungintalolla tiistaina.

Halikon sairaalan suunniteltu siirto Turkuun herätti panelisteissa vastustusta mutta myös ymmärrystä. Ylilääkäri Väyrysen mukaan siirto Turkuun parantaa mielenterveyspotilaiden hoitomahdollisuuksia ja -resursseja. Seitsemän panelistin joukossa siirtoa selväsanaisesti vastusti lievä enemmistö eli neljä kansanedustajaehdokasta.

 

Lue lisää 1.4. lehdestä