LP Viesti heräsi horroksesta ja otti lopulta selvän voiton avausfinaalissa

0

Lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalit alkoivat keskiviikkona Salohallissa aavistuksen omituisella ottelulla. Ottelussa pelattiin neljä epätasaista erää, joista LP Kangasala voitti ensimmäisen (20-25) ja kotijoukkue LP Viesti kolme seuraavaa (25-13, 25-14, 25-13). Näin LP Viesti otti avausvoiton 776 katsojan edessä.

Suursuosikki LP Viesti oli, kuten numeroista voi päätellä, avauserän täydessä horroksessa. Joukkue teki kasoittain virheitä ja LP Kangasala pääsi yllättämään vasenkätisen hakkurin Chantele Riddlen johdolla emännät heti kättelyssä. Toisesta erästä eteenpäin ottelu oli todellista kotijoukkueen näytöstä. LP Viesti pelasi loistavalla tasolla ja LP Kangasala sortui vuorostaan virheisiin. LP Viestistä etenkin passari Viktoriia Tuchashvili ja libero Roosa Koskelo olivat loistavia.

– Sanoin tytöille avauserän jälkeen, että pelilliset hommat ovat meillä kunnossa. Meidän pitää vain nauttia tästä, LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen kertoi MTV:lle.

Tehotilastoissa kovimmat lukemat kotijoukkueesta iski Lena Lymareva (22/+16). Keskitorjujakaksikko Kaisa Jokinen (14/+11) ja Laura Pihlajamäki (13/+8) iskivät myös mukavat tehot. Ottelupallon iski kenttään vasta 16-vuotias Ronja Heikkiniemi.

LP Kangasalan selvästi tehokkain oli avauserän jälkeen pahasti hyytynyt Riddle (13/+8). LP Kangasalan suurimmat ongelmat olivat syöttöruudussa: 11 syöttövirhettä ja vain yksi ässäsyöttö.

– Meidän pitää saada syöttöön lisää tehoa. LP Viestin vastaanotto oli liian hyvä, LP Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo tiivisti.

Finaalisarja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Kangasalla. Salohalliin palataan kiirastorstaina. Mestaruuteen tarvitaan neljä otteluvoittoa.