LP Viesti nappasi LP-Vampulan passarin

0

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LP Viesti on löytänyt uuden passarin peliuransa päättävän ukrainalaisen Viktoriia Tuchashvilin tilalle. Salolaisjoukkueen pelintekijänä ensi kaudella toimii 25-vuotias valkovenäläinen Tatsiana Mysliuchyk. LP Viesti ja Mysliuchyk allekirjoittivat yhden vuoden sopimuksen.

Mysliuchyk pelasi kuluvalla kaudella sarjanousija LP-Vampulan riveissä. LP Viesti pudotti huittislaisjoukkueen Mestaruusliigan puolivälierissä suoraan voitoin 3–0. Ennen Suomeen tuloa Mysliuchyk pelasi kotimaansa pääsarjassa Minchanka Minskissa, joka on tuttu vastustaja LP Viestille muun muassa seuran järjestämistä syysturnauksista.

– Hän on paras mahdollinen pelaaja ”Vikin” tilalle. Odotukset ovat hänen suhteensa korkealla, perustelee valintaa LP Viestin urheilutoimenjohtaja ja joukkueen 2-valmentaja Tomi Lemminkäinen seuran tiedotteessa.

– Passarin rooli joukkueessa on niin tärkeä, että on riski ottaa sellainen pelaaja, jonka ei ole ennen nähnyt ennen pelaavan ja siksi LP Viestiin on aina valittu tälle paikalle passari, joka on jotain kautta meille tuttu.

Mysliuchykille itselleen LP Viestin tarjous oli hyvin kiinnostava vaihtoehto.

– Minulle on tärkeää päästä osallistumaan eurocupin peleihin tai jopa Mestarien liigaan, siitä saan yhden kohokohdan peliuralleni. Pyrin antamaan joukkueelle oman panokseni sielläkin, tiivisti Mysliuchyk.