Luontoväki saapuu Högsåraan viikonvaihteessa

0
Högsåra 1
Luonto-Liiton talvipäivän viettäjät rantautuvat viikonvaihteessa Kemiönsaaren Högsåraan. Arkistokuvassa Högsåran rantavajoja.

Luonto-Liiton talvipäivät järjestetään Kemiönsaaren Högsårassa tulevana viikonloppuna. Talvipäivät on Luonto-Liiton suurin vuosittain järjestettävä väentapaaminen. Tapaamiseen odotetaan yli 60 osallistujaa ympäri Suomea.
Talvipäivistä vastaa tänä vuonna Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri. Saaristomeren kansallispuiston yhteistoiminta-alueella seikkailivat nuoret luontoliittolaiset myös vuonna 1990, kun Luonto-Liiton kesäpäivät järjestettiin Biskopsössä.
Kemiönsaaren Högsåra valikoitui tapahtuman pitopaikaksi sen helpon saavutettavuuden, Saaristomeren kansallispuiston sekä kauniin saaristoluonnon vuoksi. Högsårassa on myös riittävästi kapasiteettia majoittaa riittävän suuri ryhmä, vaikka iso osa osallistujista majoittuukin luontoliittolaisille perinteiseen tyyliin ulkona.
Talvipäivillä on vuoden kärkikampanjan mukaisesti metsäteema. Teema näkyy työpajojen aiheissa sekä muussa ohjelmassa. Luvassa on myös historian oppitunti, kun Luonto-Liiton entiset ja nykyiset metsäryhmäläiset kertovat sankaritarinoita Suomen metsistä.
Metsäteema näkyy talvipäivillä työpajojen sisällöissä sekä muussa ohjelmassa. Työpajoja ovat vetämässä muun muassa kemiönsaarelaiset WWF:n metsäasiantuntija Panu Kunttu ja taiteilijaprofessori Ritva Kovalainen sekä Luonto-Liiton metsäryhmäläisiä neljältä eri vuosikymmeneltä. Luvassa on myös historian oppitunti, kun Luonto-Liiton entiset ja nykyiset metsäryhmäläiset kertovat sankaritarinoita Suomen metsistä. Lisäksi Talvipäivillä retkeillään ja tutustutaan Saaristomeren kansallispuistoon luontoon. Talvipäiville järjestetään Helsingistä Kemiönsaarelle yhteiskuljetus biokaasubussilla.
Luonto-Liitto ry on valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liitolla on noin 7 000 jäsentä valtakunnallisesti ja järjestön aktiivit toimivat muun muassa ympäristökasvatuksen ja metsien, Itämeren ja susien suojelun piirissä sekä järjestävät valtakunnallisesti luonnonharrastustoimintaa lapsille ja nuorille.