Omaishoitajille tarjolla juttuseuraa

0

Suomen Punainen Risti tarjoaa luottamuksellista puhelinseuraa omaishoitajille. Punainen Risti käynnistää Juttuluuri-puhelinpalvelun kotonaan läheistään hoitaville.
Tällä viikolla avautuvassa valtakunnallisessa palvelussa päivystää 11 koulutettua vapaaehtoista, joiden kanssa omaishoitaja voi keskustella arjen huolista. Vapaaehtoisten kanssa voi keskustella esimerkiksi yksinäisyydestä, unettomuudesta, turvattomuudesta, väkivallan kokemisesta tai läheisen menettämisestä.
Puheluihin vastaavat vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia ja palveluun voi soittaa nimettömänä.
– Juttuluuri tukee omaishoitajan hyvinvointia, sillä elämä helpottuu ja rikastuu, kun asioita voi jakaa luottamuksellisesti. Jo vartinkin juttutuokio katkaisee arjen rutiinit, sanoo Punaisen Ristin omaishoidon koordinaattori Sisko Aalto tiedotteessa.
Suomessa on noin 350 000 omaishoitajaa, joista 60 000 tekee raskasta ja sitovaa hoitotyötä. Usein elämä rajoittuu neljän seinän sisälle, kun omaishoitaja ei voi jättää hoidettavaansa yksin ja voimia yhdessä ulos lähtemiseen ei ole.