Paimio-Seura haluaa suojella Kalevan työväentalon

0
kaleva2
Kalevan työväentalon sisätilat ovat säilyneet hyvin vanhassa kuosissaan.

Paimio-Seura ry haluaa säilyttää Kalevan työväentalon jälkipolville. Kotiseutuyhdistys painottaa rakennuksen rakennus- ja kulttuurihistoriallisten arvoja. Paimio-Seura on tehnyt Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle suojeluesityksen, jossa korostetaan erityisesti talon yleisötilojen ainutlaatuisuutta.

Kalevan työväentalo on rakennettu vuonna 1909. Se oli vuosikymmenet kovassa käytössä kylän yhteisenä juhlapaikkana, mutta on viettänyt hiljaiseloa jo 40 viime vuoden ajan.

Rakennuksen omistavaan Kalevan työväenyhdistykseen kuuluu enää neljä jäsentä eikä näillä ole mahdollista pitää taloa kunnossa. Paimio-Seura pelkää rakennuksen joutuvan kulttuuriarvoja ymmärtämättömiin käsiin.

Paimio-Seura korostaa työväentalon olevan aarre myös järjestö- ja teatteritoiminnan historian kannalta.

 

Lue lisää 17.3. lehdestä