PeU-Basket taipui avausfinaalissa Märskylle

0

Koripallon miesten I divisioona B:n (kolmanneksi korkein sarjataso) loppuottelusarja alkoi torstaina Helsingissä. Kotijoukkue HBA-Märsky voitti perniöläisen PeU-Basketin pistein 90-77 (46-33).

Ilman pelintekijäänsä Antti Rindelliä pelannut PeU oli ottelussa koko ajan takaa-ajajana. Nuorten maajoukkuepelaajista koottu akatemiajoukkue Märsky repäisi toisella neljänneksellä 13 pisteen taukojohdon, joka piti loppuun asti.

Yksi kotivoiton avaimista oli PeU:n Paul Harrison, jonka Märsky sai hyvin kuriin. Ennen eilistä 26 pisteen ja 12 levypallon keskiarvoilla pelannut Harrison jäi eilen lukemaan 18/6. Samat tilastot merkkautti Lauri Tiainen. Myös Sami Himberg (16 pistettä) ja Jussi Savolainen (11) tekivät yli kymmenen pistettä.

Tasaisemmin onnistuneesta Märskystä peräti seitsemän pelaajaa teki vähintään seitsemän pistettä, ja kahdeksan pelaajaa kahmi vähintään neljä levypalloa. Märsky voitti levypallot 42-37 ja heitti kolmoset kohtuullisesti, joskin selvästi tarkemmin kuin PeU (32 %-21 %).

Finaalisarja jatkuu maanantaina Perniön liikuntahallissa.