Puu kulkenut huonosti metsästä

0
Markkinaoikeus vahvisti metsäyhtiöiden hintakartellin olemassaolon tuomiossaan vuonna 2009. Markkinaoikeus määräsi yhteensä 51 miljoonan euron sakon Metsäliitolle ja Stora Ensolle. UPM välttyi sakolta, koska se oli ilmiantanut kartellin.
puukauppa
Puu on kulkenut talven aikaan vaivoin metsästä. Syiksi luetaan sekä huonot korjuuolosuhteet että vaisu puukauppa.

Puu on kulkenut metsästä talven aikaan huonosti. Syinä ovat huonot keliolosuhteet, mutta MTK:n mukaan myös se, ettei puuta ole ostettu.
Koskelaisen sahan omistavan Westas Groupin toimitusjohtaja Pekka Kopra kumoaa sen, etteikö puuta ostettaisi lainkaan. Puuta on ostettu vähän, mutta hänen mukaansa markkinatilanne on nyt sellainen, ettei puusta voi maksaa aiempaa hintaa.
– Mistään merkittävästä muutoksesta ei ole kyse.
– Yleensä puukauppa virkoaa vapun jälkeen, Kopra lisää.