Salo haluaa toteuttaa jäteyhtiöiden fuusion valituksesta huolimatta

0

Salo haluaa, että Rouskis Oy:n ja Turun seudun jätehuolto Oy:n sulautuminen toteutetaan, vaikka kaupunginvaltuuston fuusiopäätöksestä on valitettu Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Sulautumalla syntyvän uuden jätehuoltoyhtiön osakkaiksi on tulossa 18 varsinaissuomalaista kuntaa, jotka kaikki ovat hyväksyneet fuusion. Vain Salon päätöksestä on valitettu.

Yhdistymissopimus allekirjoitettiin viime kesäkuussa. Salon kaupunginhallitus antoi maanantaina Rouskiksen hallitukselle ohjeen, että sulautumine pannaan täytäntöön mahdollisimman nopeasti.
Asiasta äänestettiin. Mikko Lundén (ps.) ja Marja Ruokonen (vas.) olisivat odottaneet KHO:n päätöstä. Muu hallitus halusi, että fuusio etenee.

Kaupunginvaltuuston fuusiopäätöksestä ovat valittaneet Salon Hyötykäyttö Oy ja H. Koskinen Oy. Turun hallinto-oikeus hylkäsi valitukset joulukuussa, minkä jälkeen yritykset valittivat Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Niiden mielestä valtuuston päätös olisi pitänyt kumota muun muassa siksi, että kaupunginhallituksen jäsenistä Saija Karnisto (sd.) on Rouskiksen hallituksen jäsen ja Osmo Friberg (kok.) sen varajäsen.

Karnisto ja Friberg jääväsivät itsensä päätöksenteosta eilisessä kokouksessa.

Sulautumisen täytäntöönpanoa kaupunginhallitukselle valmistelleet kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi ja kaupunginlakimies Jari Niemelä toteavat, että yhtiöiden KHO:een tekemän valituksen tarkoitus on vain viivästyttää fuusiota.