Salolaiset kaverukset toimivat yksissä tuumin kajakin kaaduttua

0
Tomi Juurikivi kuvattuna harjoitustilanteessa.
Tomi Juurikivi kuvattuna harjoitustilanteessa.
Tomi Juurikivi kuvattuna harjoitustilanteessa.

Kahden salolaismiehen päivän kestänyt melontaretki Halikonlahdella päättyi toisen miehen kajakin kaatumiseen. Salolaiskaksikko oli palaamassa kajakeillaan iltapäivällä 10. maaliskuuta Salon kaupungin omistamasta Kaisaaresta, jossa heillä oli ollut mukava päivä.

Sielultaan retkeilijä ja luontoihminen, 41-vuotias Tomi Juurikivi ja hänen 28-vuotias kaverinsa ovat harjoitelleet vaaratilanteita kylmässäkin vedessä. Juurikivi on harrastanut melomista vuodesta 2011. He ovat meloneet yhdessä useita kertoja.

Miehet lähtivät matkaan puoliltapäivin Salonjoen suulta melomaan Halikonlahtea yksitoista kilometriä etelään.
– Tarkoitus oli vain käydä saaressa, ja niin teimmekin. Joimme teetä siellä, ja lähdimme takaisin melko tarkkaan kello 15.

Paluumatkalla tuulennopeus oli noin 13–15 metriä sekuntia. Pari kilometriä ennen määränpäätä Salon Vuohensaaren rantaa toisen miehen kajakki kaatui kovassa aallokossa. Matkaa rantaan oli noin 200–300 metriä.
– Takaa tuli iso aalto, ja kaverin kajakki meni nurin, sanoo Juurikivi.
– Olemme olleet molemmat kovemmassakin tuulessa rannikolla ja kotoisalla Halikonlahdella, ja vierailtu sellaisissakin paikoissa ulkosaaristossa kuin Bengtskär ja Utö.