Someron Laulumiehet muistelevat mestareita sunnuntai-iltana

0
kiiruunlaulumies
– Tango Mustasukkaisuutta on minulle Olavi Virran tuotannosta ykkönen, kertoo Pentti Koskimaa, joka esittää kappaleen Someron Laulumiesten konsertissa sunnuntai-iltana.

Someron Laulumiehet tulkitsevat sunnuntaina suomalaista iskemää konsertissaan Mestareita muistellen. Viihdekonsertin ohjelmisto on koottu Toivo Kärkeä, Reino Helismaata, Tapio Rautavaaraa ja Olavi Virtaa muistellen.

Kuoro esittää muun muassa kappaleet Rakasta kärsi ja unhoita, Tulenliekki, Tango merellä ja Isoisän olkihattu. Lisäksi kosertissa kuullaan Pentti Koskimaan, Janne Tolvin, Heikki Vihannon, Leif-Johan Lagerroosin ja kuoronjohtaja Olli Salomäenpään yksinlaulua. Soolo-osuuksia tulkitsee myös Hannu Randell.

Laulumiesten puheenjohtaja Pentti Koskimaa esittää Edith Sohlströmin säveltämän ja Reino Helismaan sanoittaman Elegian sekä Olavi Virran levyttämän tangon Mustasukkaisuutta.

– Sain veivattavan gramofonin vuonna 1953 ja sen mukana muutamia levyjä. Virta oli juuri levyttänyt Mustasukkaisuutta ja se oli yksi ensimmäisistä levyistäni. Se teki lähtemättömän vaikutuksen, Koskimaa kertoo.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Virran, Kärjen ja Rautavaaran syntymästä ja puoli vuosisataa Helismaan kuolemasta.

Laulumiehiä ja solisteja säestävät Vesa Toukkari kitaralla, Sanna Rantanen harmonikalla ja Salomäenpää koskettimilla. Someron Säästöpankin kokoustiloissa kello 18 alkavan konsertin juontajaa Kaija Parko.