Suomen mestaruus on katkolla LP Viestille torstaina Salohallissa

0

LP Viesti on todella lähellä seurahistoriansa seitsemättä lentopallon naisten Suomen mestaruutta. Salolaisjoukkue nujersi sunnuntaina vieraissa LP Kangasalan kolmannessa finaalissa erin 3-0 (25-15, 25-21, 25-15). Näin LP Viesti johtaa finaalisarjaa jo voitoin 3-0. Neljäs ja erittäin todennäköisesti ratkaiseva loppuottelu pelataan Salohallissa kiirastorstaina.

LP Viesti hallitsi kolmatta finaalia käytännössä koko pelin ajan.

– Oli kyllä hyvä intensiteetti. Ainoastaan toisen erän lopulla ja kolmannen erän alussa ote hieman herpaantui, mutta hyvä esitys meiltä, LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen sanoi MTV Sportin haastattelussa.

Raatikainen ei usko, että joukkueella on vaikeuksia pitää jalkoja maassa ennen neljättä finaalia eikä sen aikanakaan.

– Haluamme näyttää parasta peliämme kotiyleisön edessä.

Ukrainalaisyleispelaaja Lena Lymareva keräsi itsensä hieman heikomman toisen finaalin jälkeen tekemällä vieraista eniten pisteitä, 16. Pelkästään Lymarevan varassa salolaiset eivät kuitenkaan olleet, sillä myös muut pelaajat onnistuivat mainiosti ottelussa.

– Meillä on hyökkäyksen monipuolisuus ajoittain niin kovalla tasolla, että vastustajan pitää olla todella hyvä, jos aikoo voittaa meidät, Raatikainen muistutti.

LP Viestin monipuolisesta ja tasaisesta joukkueesta kertoo paljon sekin, että 16-vuotias Ronja Heikkiniemi tuli kolmannessa erässä kentälle ja onnistui taas mukavasti keräämällä tehosaldon 3/+3.

– Ronja todella nauttii näistä peleistä, Raatikainen ylisti superlupausta.