Tietokonevirus viivytti sairaanhoitopiirin potilaskirjeitä

0

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietoverkkoon päässyt virus on viivyttänyt potilaskirjeiden lähettämistä perjantaina ja tiistaina. Virus ehti vahingoittaa potilastietojärjestelmän kutsukirjepohjia, niiden liitteitä sekä noin 20 000-30 000 tiedostoa yleisellä levyalueella.

Tietohallintoylilääkäri Pirkko Kortekankaan mukaan potilastiedot eivät olleet vaarassa.

Virus pääsi tietoverkkoon sekä viime viikon perjantaina että kuluvan viikon maanantaina yhden työaseman kautta. Työasemat poistettiin sairaanhoitopiirin mukaan nopeasti käytöstä, ja virus ei päässyt leviämään muihin tietoasemiin.

Sairaanhoitopiiri epäilee viruksen päässeen työasemalle Facebook-sivuston ja Internet Explorer -selaimen kautta. Virus on nyt saatu poistettua.